Restauracja
RestAURAcja z dobrą aurą
„JEDZ ŚWIADOMIE DZIŚ, ABYŚ NIE MUSIAŁ LECZYĆ SIĘ JUTRO”
Z prawdziwą przyjemnością oferujemy Państwu kuchnię, którą tworzymy w oparciu o zdrową, ekologiczną żywność, oraz świeże, lokalne produkty.
Hotel Rodan w Kórniku promuje zdrowy styl życia poprzez zrównoważoną aktywność sportową, edukację prozdrowotną, a przede wszystkim poprzez zdrowe żywienie. Każde danie produkowane jest od podstaw, ze składników najwyższej jakości i w oparciu o bogate doświadczenie naszych kucharzy. W kuchni gotuje się według zasady „jedz świadomie dziś, abyś nie musiał leczyć się jutro”, gdyż zdrowe nawyki żywieniowe pozwalają utrzymać formę i zdrowie przez długie lata.
W menu znajdują się również ciekawe propozycje dań wegetariańskich i wegańskich. Do menu okolicznościowych podchodzimy bardzo indywidualnie, uwzględniamy alergie i nietolerancje żywieniowe naszych Gości. Promowanie zdrowych nawyków żywieniowych i świadome jedzenie to misja, która przyświeca wszelkim działaniom w Rodanie.
Właścicielka Obiektu, Pani Izabella Ordanik dokłada wszelkich starań, aby serwowane dania były smaczne, zdrowe i zbilansowane. Szkolenia personelu podnoszące kwalifikacje i umiejętności, a przede wszystkim samoświadomość kucharzy, cykle wykładów prozdrowotnych, wnikliwy dobór dostawców i produktów oraz poszukiwania nowych smaków powodują, że oferta wegańska Rodanu jest jedną z najciekawszych w okolicach Poznania. Dania bezmięsne są równie smaczne i kompletne jak pozostałe dania z karty. Sezonowa wkładka menu to za każdym razem smak sezonowych produktów w nowatorskim wydaniu.
Zdaniem Właścicieli pasja i energia jaką wkłada się w proces gotowania przekłada się na efekt końcowy widoczny na talerzu.
Ciekawostki i nowości z naszego menu:
- rozszerzyliśmy ofertę dań bezglutenowych
- nasze menu zmienia się wraz z porami roku, bazując na sezonowych składnikach
- staramy się by jak najwięcej składników pochodziło z upraw ekologicznych
- większość produktów wykorzystywanych w kuchni to produkty organiczne
- wykorzystujemy najskuteczniejsze techniki wydobywania smaków z naszych potraw, tj. sous vide, która gwarantuje soczystość serwowanej polędwicy wołowej
Zapraszamy codziennie w godzinach: od poniedziałku do soboty od 12:00 do 21:00, a w niedzielę od 12:00 do 18:00.
Poznaj nasze menu
BRUNCH w formie bufetu
Oferta specjalna
Brunch niedzielny to forma obiadowego bufetu, podczas którego każdy znajdzie coś dla siebie. Brunche odbywają się w wybrane niedziele.
Zasada „jesz, ile chcesz”:
- 99 pln/osoba dorosła
- 49 pln/dziecko (do lat 7)
NIEDZIELA RestAURAcja Rodan 13:00- 17:00
W naszej ofercie znajdą Państwo ciekawe i smaczne propozycje dań mięsnych, wegetariańskich i wegańskich, bufet sałatkowy, desery i ciasta wypieku Cukierni Rodan.
Oferta brunchu nie zawiera napoi. Menu zmienne. Wymagana jest telefoniczna rezerwacja stolika +48 663 916 693.
Catering
Organizujesz przyjęcie?
Chcesz zamówić posiłki na przyjęcie okolicznościowe w domu lub na spotkanie służbowe w pracy? Chcesz przygotować uroczystość dla dziecka z okazji I Komunii Świętej w domu?
Nasi kucharze wszystko przygotują i przywiozą pod wskazany adres, dzięki temu zaoszczędzisz czas i energię. Istnieje możliwość skorzystania z obsługi kelnerskiej.
Posiadamy bogate doświadczenie w obsłudze cateringowej imprez kameralnych jak i imprez do 2 tysięcy osób.
Naszą ofertę rozbudowaliśmy o profesjonalny:
* catering okolicznościowy, realizowany z pełnym zapleczem kulinarnym w siedzibach firm i w plenerze
* catering codzienny, gwarantujący zróżnicowane i odpowiednio zbilansowane menu każdego dnia