15km od Centrum Poznania - Kórnik - Skrzynki - Poznańska 5d Pytania? Rezerwacje? zadzwoń 663 916 693

Restauracja Hotel Rodan

Jedz świadomie dziś byś nie musiał leczyć się jutro

„Ci, co się obżerają albo upijają, nie umieją ani jeść, ani pić.”
Anthelme Brillat-Savarin

Kuchnia powinna być prosta i pod wieloma względami znajoma gościom przywodząc wspomnienia domu rodzinnego i chwil niewątpliwie przyjemnych. Jednakże powinna również zaskakiwać rzeczą nieznaną, wprawiać w zdumienie, budzić ciekawość, a przy ostatnim kęsie i łyku wina uśmiech. Nie ma nic przyjemniejszego niż dbanie o gości, którzy pojawiają się z różnych stron, różnych profesji i odmiennych wiekowo, zasiadają przy stole by nasycić głód. Nam kucharzom dane w naturze jest by głód sycić nie tylko pierwotny, ale też poprzez odpowiedni dobór ingrediencji głód duchowy. By strawa odpowiedni wpływ miała na ciało i umysł. By pobudzała, syciła, sprawiała radość i leczyła. Tak jak każda potrawa złożona jest z wielu elementów tak nasze ciało się z kroćset składa i odpowiednik swój w naturze każdy organ posiada. Winniśmy gościom by to co na talerzu właściwie wpływało na każdy element ich ciała i umysłu.
Szef Kuchni, Marcin Kaczmarek-Pielin

 

 

 

Menu sezonowe

Chcemy, aby każdy z naszych Gości mógł cieszyć się daniami, które najlepiej smakują w czasie zbiorów. Dlatego tak duży nacisk kładziemy na cykliczne zmiany dań oferowanych tylko w limitowanym okresie.

Sala restauracyjna

Nasza wielofunkcyjna sala jest dostosowana do każdej okazji. Posiada funkcję sali bankietowej, mogącej pomieścić około 120 osób w zależności od typu imprezy. Przy kinowym ustawieniu konferencyjnym pomieści nawet 185 osób. A jeśli to za mało, to nasze korty kryte korty tenisowe mogą pomieścić nawet kilkaset osób.

Zapraszamy od poniedziałku do soboty od 12:00 do 22:00. W niedzielę i święta od 12:00 do 21:00.

Ciekawostki z naszego menu

Serwujemy mięso z żubronia. Co to jest żubroń?
Żubroń to mieszaniec międzygatunkowy żubra oraz bydła domowego. Został wyhodowany w roku 1847 przez Polaka, Leopolda Walickiego, w wyniku skrzyżowania żubra-byka z samicami bydła domowego. Żubronie odznaczają się dużą wagą masą ciała, szybkim wzrostem, siłą, opornością na choroby i trudne warunki klimatyczne. Mięso żubronia ma specyficzny smak dziczyzny i wołowiny w jednym.

Mięso z żubronia można serwować Gościom podczas uroczystości na specjalne zamówienie.

Czy wiesz, że w naszej nowej karcie menu wykorzystujemy produkty organiczne?
W naszym menu można znaleźć dania BIO, a także dania bezglutenowe.

Czy wiesz dlaczego nasz stek z polędwicy wołowej jest taki soczysty?
Ponieważ stosujemy metodę sous vide, która po francusku oznacza „w próżni”. Polega na długotrwałej obróbce termicznej w temperaturze od 60 – 70°C.

Tak przygotowana polędwica rozpływa się w ustach i zachwyca wszystkich Gości. Polecana szczególnie na bankiety i imprezy okolicznościowe jako zachwycający element menu.

RestAURAcja
Aktualności i oferty specjalne
prosto do Twojej skrzynki
Newsletter wysyłamy nie częściej niż 2 razy w miesiącu, a jeśli chcesz - zawsze możesz zrezygnować z subskrypcji klikając w link w newsletterze. Klikając ZAPISZ wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z ustawą.
© Hotel Rodan 2019
OK Używamy cookies między innymi w celach: gromadzenia statystyk oraz prawidłowego funkcjonowania serwisu. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że ciasteczka będą zapisywane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.
Galeria
Zamknij
Zarezerwuj pokój! Zadzwoń: +48 663 916 693
HOTEL: rezerwacja pokoi
+48 61 819 08 21, +48 663 916 693

BIZNES: konferencje i imprezy firmowe/wynajem sal
+48 885 885 527, +48 61 819 08 21

RESTAURACJA: rezerwacja stolików +48 61 819 08 22
catering: +48 794 955 724

TENIS: rezerwacja kortów/lekcje z trenerem
+48 61 819 08 21, +48 663 916 693

IMPREZY: wesela i imprezy okolicznościowe:
+48 885 885 527, +48 61 819 08 21